Suikervrije recepten

Aubergine met basilicum dressing

Say YES to new adventures 

Een oranje aubergine? Ja dit is inderdaad niet een alle daags kleurtje voor een aubergine.
Maar mijn oom had dit prachtige stukje groente hier in Frankrijk gepland.
Ze lijken heel erg op tomaten maar dan super hard je kunt er niet in knijpen.

Ik dacht het is wel leuk om hier een receptje mee te maken.
Thuis dan met de gewone aubergine want deze heb je volgens mij niet in Nederland?

Wat heb je nodig?
– 3 aubergines
– 1 teentje knoflook
– 3 takjes basilicum
– 2 eetlepels olijfolie
– peper/zout
– vijzel

Hoe maak je het?
– Kook de aubergines ongeveer in 10 min zacht. Haal ze uit de pan en laat wat afkoelen.
– Pak nu je vijzel en doe je hier de blaadjes van je basilicum in 1 teentje knoflook en stamp tot een mooie dressing.
– Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een mooi geheel.
– Voeg naar smaak peper en zout toe.
– Snij de aubergines in plakjes en leg op een schaal of bord.
– Breng de saus aan over de aubergines.

Je kunt dit met een gewone aubergine ook doen. Dan heb je er waarschijnlijk maar 1tje nodig omdat die een stuk groter zijn.
Maar het blijft leuk om af en toe ook wat te experimenteren toch?

Liefs Ilana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *