Suikervrije recepten

Banaan-choco lolly’s

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je pas het beste van jezelf geven.

Continu probeer ik de balans erin te houden van gezond eten tot bewust kiezen voor iets lekkers.
Soms is dit lastig om de goede keuzes te maken. Zo ga ik maar nooit met trek naar de winkel.
Ik bedenkt vaak van te voren wat ik wil maken.
Vandaag had ik zin in iets zoets en maakte deze banaan-choco lolly’s.
Een beetje bitter aan de buitenkant maar super zoet aan de binnenkant.

Ik merk wel als je eenmaal gewent bent aan tussendoortje zonder geraffineerde suikers, je er ook veel minder behoefte aan hebt om een zak snoep leeg te eten bijvoorbeeld.

Wil je weten hoe je deze lolly’s maakt? Lees dan vooral even veder.

Wat heb je nodig:
– 1 á 2 bananen ( kijk hoeveel lolly’s je wilt maken, ik maakte het van 1 banaan )
– halve reep chocolade ( 99% )
– Kokosrasp

Hoe maak je het:
– Snij de banaan in mooie gelijke stukjes
– Smelt ondertussen de chocola au bain marie
– Haal de banaan door de chocola en de kokosrasp
– Steek er eventueel stokjes in
– Zet in de vriezer voor ongeveer 1 uurtje

Zijn ze iets te koud geworden? Laat ze dan even op kamer temperatuur komen.
Laat je het weten als dit lekkere tussendoortje ook gemaakt hebt?

Liefs Ilana

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *