Suikervrije recepten

Kreeft met risotto

Food, Family and sunshine

Woehoe wat kan ik toch genieten van goed en lekker eten.
Met een heerlijke zonnige dag achter de rug hier in Frankrijk en heel veel gezelligheid.

Zo maakte wij kreeft! Ja wanneer eet je nou eigenlijk kreeft?!
Ik had het nog nooit van mijn leven op.
Dus deze vakantie was daar de perfecte gelegenheid voor.
Ik moet zeggen als ik alleen alweer naar de foto´s kijk zou ik het zo weer op kunnen.
Je moet trouwens ook niet bang zijn om met je handen te eten want die heb je echt nodig.

Mocht je toch een keer denken om dit heerlijke recept te maken of bijv. alleen de risotto.
Lees dan vooral even veder.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 1 kreeft ( wij haalden er 1 uit de vriezer bij de aldi )
– 1 cup risotto ( dit is ongeveer 240 ml )
– 1 liter bouillon van tablet ( vis )
– 1 uitje
– 2 knoflook
– scheutje witte wijn
– broccoli
– paprika
– olijfolie
– peper en zout

Hoe maak je de risotto:
– Wok in een pan je broccoli en paprika
– Pak nu nog een wok pan en fruit hier je uitje en 1 knoflook in
– Voeg nu de risotto toe en bak ongeveer 5 minuutjes mee
– Voeg nu een scheutje witte wijn toe en bak ongeveer nog 1 minuut
– Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren
– Ga net zo lang door tot de risotto de bouillon heeft opgenomen
– Proef altijd even of de risotto gaar is
– Roer als laatst de gewokte groente door de risotto

Hoe maak je de kreeft:
– Verwarm je oven of barbecue voor op 200 graden
– Snij de kreeft in de lengte door
– Leg de kreeft op de kant van de schaal en garneer nu met knoflook en wat olijfolie
– Leg ongeveer 10 minuten onder de grill van 200 graden ( Kan zoveel op de barbecue als in de oven )


Laat je het me weten als je dit overheerlijke recept ook hebt gemaakt?

Liefs Ilana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *