Home,  Suikervrije recepten

Lijnzaad brood

´LIVE WITH INTENTION´

Als je het niet gewend bent kan zonder brood lunchen best een uitdaging zijn.
Maar niet getreurd er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden zonder brood. Zoals dit heerlijke lijnzaadbrood. Een lijnzaad brood met zongedroogde tomaatjes en olijven.

Lijnzaad bevat veel vezels, eiwitten en gezonde omega 3 vetten.
Omega 3 vetten zijn erg belangrijk voor ons lichaam zo worden je hormonen er blij van, werkt het ontsteking remmend, en zorgt ervoor dat je hersenen goed kunnen functioneren.


In dit geval is het een koolhydraatarm brood. Ik wil er wel bij zeggen dat het niet oké is om al je koolhydraten uit je leefstijl te schrappen.
We hoeven het niet de hele dag te eten, maar onze hersenen kunnen niet zonder koolhydraten.
Koolhydraten leveren ons namelijk energie, dus blijf ze ook zeker eten.
Ipv snelle witte koolhydraten kies je dan voor langzame verteerbare koolhydraten.

Hier onder lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het maakt.
Veel bakplezier!

Wat heb je nodig voor 1 brood:
* 180 gram gemalen lijnzaad
( liefst zelf doen omdat gebroken lijnzaad uit de winkel snel kan oxideren )
* 3 eieren
* 50 gram amandelmeel
* 2 tl bakpoeder
* 70 ml water
* 50 gram zongedroogde tomaatjes
* 40 gram knoflook olijven
* 1 theelepel tijm

Hoe maak het het?
1. Verwarm je oven voor op 200* en bekleed een cake vorm met een bakpapier
2. Doe in een kom de 3 eieren en kluts tot een glad geheel.
3. Voeg nu de water toe en roer door.
4. Nu kun je de droge ingrediënten toevoegen zoals het gemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en tijm.
5. Snijdt de tomaatjes en knoflook wat kleiner en roer door het beslag heen.
6. Het beslag kan nu in de cake vorm
7. Bak ongeveer 20-25 af in de oven

💡 Laat het brood eventjes afkoelen voor dat je het in stukken snijdt.
💡 Snijdt in dunne plakjes anders kan het snel te droog worden

Laat het vooral weten als je dit recept geprobeerd hebt, vindt ik erg leuk!

ENJOY! Liefs Ilana

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *