Home,  Suikervrije recepten

Quinoa met kipfilet en avocado

NOT EVERYTHING WILL BE EASY BUT NOT EVERYTHING WILL BE HARD.

Gezond eten kan soms een uitdaging zijn, want de verleiding om ons heen is groot.
Het kan een verandering zijn om zonder zakjes en pakjes te koken maar het maakt het er zeker niet minder lekker op!

Ik beloof je dat ik geen moeilijke recepten met je deel ‘;)

Dit is in een gerecht met de juiste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten.
Deze heb je nodig voor een stabiele bloedsuiker.
Dit kan de reden zijn van jou PCOS.

Maar ook al is dit niet de reden dan is het toch fijn om een stabiele bloedsuiker te hebben.
Je hebt namelijk minder trek of last van cravings tussen je maaltijden door.

Wat heb je nodig? ( 2 personen )

* 1 portie quinoa per persoon
* 200 gram kipfilet
* 1 avocado
* Kiemgroente
* Halve theelepel paprika poeder
* Halve theelepel knoflookpoeder
* Peper en zout
* Olijfolie
* kijk hier onder wat je nodig hebt voor de
puntpaprika’s en tomaten salsa –>

Wat heb je nodig voor de paprika? ( 2 personen )
* 4 puntpaprika’s
* 100 gram gehakt
* Handje feta ( Kijk hoe je hier op reageert anders kun je ook altijd die vegan variant van violife gebruiken. )
* Halve theelepel paprika poeder
* Halve theelepel tijm
* Peper en zout

Wat heb je nodig voor de tomaten salsa?:
* 2 flinke handen tomaatjes
* half rood uitje
* 1 teentje knoflook
* 1 theelepel tijm
* peper en zout
* Olijfolie

Hoe maak je de quinoa + kipfilet:
1. Kook de quinoa volgens de verpakking
2. Kruid ondertussen de kipfilet met de kruiden, peper en zout
3. Bak de kip in wat olijfolie gaar en snijd in reepjes
4. Leg de quinoa nu op een mooie plank, leg de kip erover heen en maak af met de avocado en kiemen
5. Besprenkel met nog wat olijfolie en eventueel wat feta.

De puntpaprika’s:
1. Verwarm de oven voor op 180*
2. Snijdt de paprika’s doormidden zodat je 2 helften krijgt
3. Besprenkel de paprika’s met wat olijfolie en tijm en leg in de oven voor ongeveer 20 minuten
4. Bak ondertussen in een wokpan de gehakt en voeg de kruiden toe
5. Als je paprika’s klaar zijn kun je het gehakt er op leggen
6. Top af met wat feta

Hoe maak je de salsa:
1. Snij de ui in wat kleinere stukjes
2. Voeg ze samen met de tomaat, tijm, knoflook en kruiden toe aan je keukenmachine
3. Blenden maar!
4. Breng eventueel op smaak met peper, zout en wat olijfolie.

Het lijken aardig wat stappen, maar als je eenmaal bezig bent zul je merken dat het een makkelijk gerecht is.

Vergeet je vooral niet te genieten?
Liefs Ilana





Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *